SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Cudzí jazyk? Na „staré kolená“?!

Určitá časť spoločnosti, žiaľ, vníma seniorov ako ľudí, ktorí sú neproduktívni a teda na príťaž. Vo svetle toho sa aj oni samotní často cítia zbytoční a neraz sa dobrovoľne izolujú od zvyšku sveta. Ale prečo? Seniori sú ľudia, z ktorých skúsenosti a životných múdrostí môžeme čerpať všetci, bez ohľadu na vek, či pohlavie. Okrem toho, dôchodcovia už svoj dlh spoločnosti splatili a práve toto obdobie svojho života majú PRÁVO využiť bezvýhradne pre seba, naplniť ho SVOJIMI potrebami. Plniť si sny, ktoré celé roky odkladali do úzadia. Veľa seniorov sa obáva, čo s voľným časom, ktorý im zrazu zostáva. Moderný svet im ponúka rôzne možnosti realizovania sa. Jednou z nich je aj učenie sa nového jazyka. Možno sa pýtate, načo je dôchodcovi cudzí jazyk? Tu sú hlavné výhody učenia sa cudzieho jazyka:
1. Učenie sa cudzieho jazyka napomáha mozgu pri rozhodovaní v rôznych oblastiach života. 2. Schopnosť dohovoriť sa, otvára seniorom nové možnosti v cestovaní.
3. Ovládanie cudzieho jazyka je oknom k novým pracovným možnostiam.
4. Cudzí jazyk je kľúčom ku komunikácii a sebavedomiu.
5. Trénovanie jazyka ako prevencia proti demencii a Alzheimerovi.
Učenie sa jazyka má úžasný vplyv na rozvoj a vitalitu mozgu. Učenie sa jazyka má pre seniorov teda viacero benefitov. Umožňuje im cestovať a bez bariér komunikovať s ľuďmi z celého sveta. Udržuje ich mozog svieži a vitálny, chráni ho pred rizikom chorôb a pomáha mu pri tvorbe rozhodnutí. V dnešnej dobe, či chceme alebo nechceme, je angličtina tak infiltrovaná do našej reality a každodennej komunikácie, že sa ju nedá ignorovať. Či už z týchto dôvodov, alebo len preto, že máte chuť naučiť sa niečo nové, pre Vás na jeseň pripravujem kurz Senior English pre začiatočníkov v Zálesí.

Ľubica Husár Slobodová, English Arts

Author

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *