SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Materské centrum TIK TAK

Letné prázdniny sú pred dverami. Sezónna materského centra sa pomaly končí. Je čas obzrieť sa, čo sme za tri mesiace fungovania zorganizovali a zažili.
Materské centrum otvorilo svoje brány 4.4.2019. Privítali sme približne 35 mamičiek a asi 50 detí. Detičky sa mohli pohrať v pripravenej herničke, či skúsiť tvorivé dielne, kde si vyrobili jarné kvety. Zabaviť nás prišlo interaktívne divadielko Šidielko. Pochutili sme si na výbornom domácom kváskovom chlebíku od miestnej pekárky s chutnými pomazánkami a zeleninou. Na nasledujúcom stretnutí sme sa dozvedeli ako poraziť prechladnutie prírodnou cestou. V tvorivých dielničkách sme k Veľkej noci vyrobili veľkonočné vajíčka. Okrem toho sme zdobili medovníčky a dospeláci mohli vyskúšať výborný domáci vaječný koňak, ktorý (aj s medovníkmi) pripravila Silvia Uličná. Na tejto akcii sa zúčastnilo 28 detí. Začiatkom mája sme zmenili otváracie hodiny. V utorok, od 9:00 do 11:00, ostáva bez zmeny. Vo štvrtok nás nájdete od 16:00 do 18:00, aby nás mohli navštíviť aj staršie deti, ktoré tiež radi privítame. V polovici mesiaca sme oslávili Deň matiek. Až 15 mamičiek si prišlo v tento deň k nám oddýchnuť a zrelaxovať. Skrášlila ich poradkyňa kozmetiky Mary Kay a pochutnali si na zdravých raňajkách. V tvorivých dielničkách čakalo prekvapenie pre mamičky.
Deti pripravili darčeky v podobe pokreslených kamienkov a vlastnoručne ozdobených črepníkov a posadených kvetiniek. V tvorivých dielničkách sme sa venovali aj dôležitej téme separovania odpadu. Nikola Žišková naučila deti i nás správne triediť odpad, za čo jej ďakujeme. Z recyklovaných materiálov sme vyrobili zaujímavé veci, napríklad hudobný nástroj a darčekovú tašku. Koncom mesiaca k nám prišla dentálna hygienička, ktorá 19 detí naučila správne si čistiť zúbky a porozprávala im o zdravých a nezdravých potravinách. Deti mali veľkú radosť, keď dostali zubné kefky a omaľovánky. V tvorivých dielničkách si vyrobili krabičky na mliečne zúbky.
Koncom mája sme oslávili ešte jeden veľký sviatok, a to Deň detí. Prišlo k nám 15 detí, ktoré si zamaškrtili na výborných palacinkách s ovocím, ktoré pre nich pripravila Silvia Uličná, za čo jej ďakujeme. Oddýchli si pri kreslených rozprávkach, ktoré sme premietali na stenu a vyrobili si korunky a odznaky. Jún sme začali prezentáciou o barefootovej obuvi. Ivetka z Pejko Barefoot nám ukázala a porozprávala o vhodnej obuvi pre deti. Veronika, z cestovnej agentúry Lotus-Travel, nám porozprávala ako vybrať vhodnú dovolenku s malými deťmi, pretože sa blížia prázdniny. V júni sme oteckom k sviatku vyrobili prekvapenie. V tvorivých dielničkách nás čakala aj téma o ovocí a zeleninke. Okrem toho sme pripravili rodinné fotenie. Vyžrebovali sme aj jedného výhercu. Za túto akciu ďakujeme rodine Zajačekovej. Na poslednú prednášku v júni k nám prišla pani riaditeľka z materskej škôlky zo Zálesia. Poradila mamičkám ako pripraviť dieťa do škôlky a čo by cez prázdniny mali dobehnúť, aby nástup do škôlky zvládli na jednotku.
Ukončenie sezóny v materskom centre sme si užili parádnou opekačkou v prírode. Už teraz sa tešíme na september, na nových aj starých kamarátov, ktorí nás prídu navštíviť. Cez prázdniny budeme okrem oddychu pripravovať zaujímavý program a akcie. Radi v našom tíme privítame aktívne maminy, ktoré by sa zapojili do chodu materského centra. Taktiež uvítame pomoc pri zrealizovaní prednášok alebo krúžkov pre naše detičky. Na záver by som chcela poďakovať rodine Tomšíkovej, ktorá nám poskytla úžasný priestor na stretnutia. Poďakovanie tiež patrí pánovi starostovi a poslancom, ktorí nás podporili, čím umožnili otvoriť naše centrum. Bez nich by to nešlo, ďakujeme. Všetkým detičkám a ich rodičom želáme pekné prázdniny. Tešíme sa na Vás opäť v septembri.
Martina Kocmundová
Materké centrum TIK-TAK, Za záhradami 31, Zálesie tel. č.: 0940 206 655
email: mctiktak.ivanka@gmail.com FB: Materské centrum Tik Tak, mctiktak.webnode.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *