SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

TRH v Zálesí opäť ožíva

V apríli 2019 sa nám po dvoch rokoch úspešne podarilo oživiť fungovanie TRHU v centre Zálesia. Cieľom je predovšetkým podpora lokálnych pestovateľov a predajcov domácich slovenských produktov, ale aj fungovania miestnej komunity a zlepšovanie susedských vzťahov. Chceme prednostne podporovať najmä našich obyvateľov a ich výrobky či prebytky z dvora. Na trhu pravidelne nájdete nielen ovocie a zeleninu, med, vajíčka, orechy a kvety, ale aj rôznych hand made výrobcov a kvalitné víno či čerstvú kávu. Na rozdiel od klasických trhov, kde nakúpite a idete domov, na našom TRHU stretnete mnohých priateľov a nechce sa Vám odísť od voňavej kávičky a príjemnej konverzácie.

Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 13.4.2019 za prítomnosti pána Dr.h.c. Prof. Ing. Ivana Hričovského, DrSc., ktorý po prednáške na tému Jarné práce v ovocnej záhrade, veľmi ochotne odpovedal na otázky obyvateľov Zálesia a prisľúbil, že príde predviesť strihanie stromčekov na záhradu jedného z dobrovoľníkov.

Keďže sa snažíme šetriť životné prostredie a edukovať našich obyvateľov, v máji sme pripravili interaktívnu prezentáciu ako ochrániť našu Zem a kam smeruje odpad. V kultúrnom dome v Zálesí sme privítali profesionálov z DAPHNEHO Inštitútu aplikovanej ekológie, ktorí nám poradili, ako sa zlepšiť v triedení a tvorbe odpadu, vysvetlili aké sú princípy lineárnej a cirkulárnej ekonomiky a čo všetko môžeme spraviť, aby bolo naše Zálesie ekologickejšie. Na trhu predávajúci okrem iného ponúkali aj bezobalový predaj potravín a drogérie. Priniesli sme si so sebou nádoby, vlastné tašky a niektorí aj svoju obľúbenú šálku na kávu.

Veríme, že TRH v Zálesí bude mať dlhodobý úspech u domácich obyvateľov aj susedov z okolitých obcí a stane sa tradičným sobotným miestom, kde sa ľudia radi stretnú a popri tom nakúpia kvalitné slovenské produkty. Radi by sme túto pravidelnú akciu spestrili raz mesačne aj inými aktivitami ako sú rôzne prednášky, workshopy a dielničky pre deti. Sme otvorení každému dobrému nápadu či námetu na spestrenie TRHU.

Trh plánujeme organizovať každú sobotu od 8-12.00 hod. až do 31.10.2019. Keďže trhovisko je kryté, TRH sa bude konať za každého počasia.

Obyvatelia Zálesia môžu predávať na trhu prednostne a ZDARMA, ostatní predajcovia z okolia sú tiež vítaní za symbolickú sumu 1 €/m2 .

Prosíme všetkých záujemcov o predaj, aby nás kontaktovali mailom na trh.zalesie@gmail.com, alebo telefonicky na 0949 361 136.

Ing. Viera Klimová, manažérka trhu

Author

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *