SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Odchytová služba

Vážení občania, po opakujúcich sa incidentoch s voľne pohybujúcimi sa psami v našej obci a na základe sťažností občanov a uznesenia obecného zastupiteľstva, obec pristúpila k podpisu zmluvy so spoločnosťou Defense Pro z Pezinka. Rozhodli sme sa tak z dôvodu, aby sme zvýšili bezpečnosť v obci, nakoľko v Zálesí došlo k nebezpečným situáciám v dôsledku voľne sa pohybujúcich psov. Riešenie tohto problému prostredníctvom Štátnej polície Slobody zvierat, alebo veterinára aktívny odchyt nerieši. V nedávnej minulosti opakovane ušli majiteľovi dva psy. Posledný incident skončil tak, že vbehli na súkromný pozemok, kde roztrhali domáce zvieratá. Veľký pes tiež bez majiteľa ohrozoval ľudí pri bývalom družstve. Služba nás bude stáť 85 eur mesačne bez DPH, plus náklady spojené s výjazdom k odchytu. Za účelom hlásenia požiadaviek na odchyt nebezpečného psa má firma Defense Pro zriadené telefónne číslo: 0948 684 548.

Čo robiť ak behá po obci pes bez majiteľa?
Ak pes nikoho neohrozuje a prípadne viete komu patrí, nevolajte hneď odchytovú službu, ale zavolajte na obecný úrad, alebo majiteľovi, ak ho poznáte.

Volajte len v prípade ak pes ohrozuje okolie alebo dopravu.

Chceme zároveň touto cestou vyzvať majiteľov psov na zabezpečenie svojich pozemkov proti zabehnutiu psov.

Ako odchyt prebieha?
Po nahlásení spoločnosť odchytí psa a odvezie ho do karanténnej stanice vo Veľkom Bieli. Následne sa snaží zistiť a kontaktovať majiteľa podľa čipu psa alebo podľa známky. Ak zistia majiteľa, vyzvú ho, aby si po psa prišiel. Ak nebude na výzvu firmy reagovať do siedmich dní, pes bude prevezený do útulku OZ Sloboda zvierat, s ktorým má firma Defense Pro s.r.o. uzatvorenú zmluvu. Musíme vás upozorniť, že obec má s odchytom náklady a následne ich bude vymáhať od majiteľa psa. Taktiež ak majiteľ nedodržal povinné označenie psa známkou, respektíve pes nemá čip, dostane pokutu vo výške 100 eur. Ak nie je začipovaný, zabezpečí jeho začipovanie a zaočkovanie proti besnote, čo bude tiež účtované majiteľovi. Verím, že zabezpečenie uvedenej služby prispeje k zvýšeniu bezpečnosti v obci aj snahe majiteľov štvornohých miláčikov k väčšej zodpovednosti pri ich chove. 

Ing. Marián Perger, starosta obce

Author

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *