SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

V Zálesí pribudla skupinka športovcov, zlákal ich stolný tenis

Počas uplynulej jesene sa v Zálesí otvorila možnosť ďalšieho športového vyžitia pre deti a mládež. Členovia stolnotenisového klubu ŠK Zálesie zorganizovali v sobotu 5. októbra 2019 nábor pre chlapcov, ale aj dievčatá, od 10 do 18 rokov do tréningovej skupiny stolného tenisu, ktorá sa v priestoroch kultúrneho domu stretáva každý štvrtok od 17.00 h do 18.00 h. V priebehu krátkeho času sa vykryštalizovala skupinka zhruba ôsmich nadšencov, ktorým sa hra za zelenými stolmi zapáčila a ktorí chodili pravidelne cibriť svoje forhendové či bekhendové údery. Jeden-dvaja hráči zaznamenali už za krátky čas výrazné zlepšenie, takže tvoria pre klub prísľub do budúcnosti aj v súvislosti s ligovými družstvami. ŠK Zálesie má totiž momentálne až tri tímy (A, B, C), ktoré účinkujú v piatej, šiestej a ôsmej lige. Aj u ostatných mladých hráčov je však vidieť posun vpred.

Mikulášsky turnaj ovládol najväčší favorit
Odmenou pre pravidelných „pingpongistov“ bol nultý ročník Mikulášskeho turnaja, ktorý ŠK Zálesie pod vedením šéfa klubu Rastislava Lamoša zorganizoval v sobotu 7. decembra 2019 v predpoludňajších hodinách. Sedem hráčov si to rozdalo systémom každý s každým, pričom niektoré zápasy mali naozaj vysokú kvalitatívnu úroveň. So stopercentnou bilanciou 6 výhier – 0 prehier napokon putovalo zlato do rúk najväčšieho favorita, 14-ročného Martina Štefucu zo Zálesia. Druhý skončil Ivan Ľašenko a bronzová medaila sa zaligotala na krku Martina Benka. Všetci zúčastnení dostali sladkú odmenu, prví traja pekné diplomy a nechýbalo ani šampanské, pochopiteľne, nealkoholického pôvodu. Osobitný potlesk zaznel pre najmladšieho hráča na turnaji, ešte len 10-ročného Lukáša Toldyho, ktorý tiež odišiel domov s diplomom. 

Miroslav Antol, člen ŠK Zálesie 

Na fotke: účastníci Mikulášskeho turnaja, zľava: tréner Rastislav Lamoš, 2.miesto Ivan Ľašenko, 1.miesto Martin Štefuca, 3.miesto Martin Benko, Adam Páleník, tréner Miroslav Antol, Oliver Turok, Lukáš Toldy, Sergej Pirogov

Author

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *