SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Máme nové zberné miesto na triedený odpad

Na začiatku marca Obec Zálesie oficiálne otvorila nové zberné miesto na triedený odpad, ktoré sa nachádza na Družstevnej pri vstupe do bývalého areálu poľnohospodárskeho družstva po pravej strane. Ako informoval obecný úrad (OÚ), s novým miestom pribudlo aj niekoľko organizačných pokynov. Pre aktuálnu epidemiologickú situáciu môže byť zberné miesto po dočasnom zatvorení opäť od 1.apríla otvorené.

Ako OÚ v letákoch informoval, kľúčom k nižším poplatkom za vývoz smetí je i správne nakladanie s odpadom, a preto pristúpil k prísnejším prevádzkovým pravidlám. Po novom na zberné miesto už nie je možné vyviezť biologicky rozložiteľný odpad. Na vývoz bioodpadu, ktorý sa začal 3. marca, je možné zabezpečiť si hnedú nádobu s dvojtýždenným vývozom. Alternatívou je i domáci kompostér, pripomína obec. V prípade, že majú občania väčšie množstvo zeleného odpadu, konárov, tují, je ich možné vyviezť do veľkých kompostární, ako je napríklad Kompostáreň Bernolákovo na Seneckej ceste. Po ukončení epidemiologických opatrení bude nové zberné miesto prístupné v otváracích hodinách v pondelok a stredu od 14:00 – 18:00 h. a v sobotu od 10:00 – 18:00 h. počas mesiacov marec až október. V období od novembra do februára v sobotu od 10:00 – 15:00 h.
K otvoreniu nového zberného miesta bola obec nútená pristúpiť po tom, ako sa začala plánovaná výstavba v priestore bývalého zberného miesta a majiteľ obmedzil možnosť vývozu. 

Henrieta Mihalková a Mária Zemanová

Author

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *