SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

2021-01

Zálesie a jeho okolie ukázalo svoju štedrosť a dobrosrdečnosť. V posledný januárový víkend sa vo vznikajúcom Kultúrnoekologickom centre na Korze Zálesie uskutočnila zbierka potravín, drogérie a oblečenia. Pripravili sme ju v spolupráci s OZ STOPA Slovensko. Množstvo prinesených darov ľuďmi zo Zálesia a okolia nakoniec dokázalo zásobiť nie jednu, ale hneď tri inštitúcie, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi.

OZ STOPA Slovensko sa dlhodobo venuje a pomáha ľuďom bez domova priamo v teréne. Ich cieľom je ukončiť bezdomovectvo na Slovensku. Potraviny, čistú spodnú a teplú bielizeň rozdali priamo ľuďom na ulici. Debatovali sme o tom, ako momentálny pandemický stav vplýva aj na počet ľudí, ktorí prišli o strechu nad hlavou, a preto sme v združení premýšľali, ako urobiť niečo prospešné aj počas nepriaznivého obdobia.

Štedrosť s akou ľudia pristúpili k zbierke, umožnila tiež expedovať potraviny a dámske čisté odevy do zariadenia núdzového bývania pre ženy a matky s deťmi Jozefínum v Dolnej Krúpej. Pani riaditeľka nám poslala slová vďaky, no poďakovanie je na našej strane – za ich významnú a dôležitú prácu. Pánske oblečenie sme odviezli do second handu NOSENE v Bratislave, ktorý časť výťažku z predaja venuje organizáciám pre týrané ženy. Naše malé Zálesie dokázalo s obrovskou dobrosrdečnosťou na niekoľko mesiacov zásobiť tri inštitúcie.

Radi by sme poďakovali všetkým darcom a rovnako aj všetkým obdarovaným za nádej a ochotu vzájomne si pomáhať. Priamy dotyk tejto témy nám napovedá, aké je dôležité v zbierke pokračovať a robiť ju viackrát počas roka. Ak sa nachádza vo vašom okolí rodina alebo aj jednotlivec, ktorý potrebuje pomoc, môže byť budúca zbierka adresná a venovaná konkrétnym osobám.

Nikola Žišková, Občianske združenie Naše Zálesíčko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *