SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Blíži sa povinné sčítanie obyvateľov. Môžete využiť službu asistenta

Ako sme vás informovali v predchádzajúcom čísle novín, prebieha sčítanie domov bytov a obyvateľov. Prvá etapa, sčítanie domov a bytov, je bez nutnej účasti obyvateľov. Ale blíži sa druhá etapa, kde je povinné vyplnenie sčítacieho formuláru pre každého obyvateľa SR.
Sčítanie obyvateľov bude v termíne od 15. februára 2021 do 31. marca 2021, prvýkrát v plne elektronickej podobe. Obyvateľ bude mať na sčítanie sa šesť kalendárnych týždňov.
K sčítaniu bude stačiť počítač, mobil či tablet. Urobíte to jednoducho, stačí pár klikov na stránke www. scitanie.sk. Takto zozbierané údaju budú presnejšie, spôsob ich získavania bezpečnejší a šetrnejší k životnému prostrediu. V obci bude zriadené kontaktné miesto, kde obyvateľom, ktorí sa nebudú môcť sčítať sami, pomôžu stacionárni asistenti. Na požiadanie budú k dispozícii aj mobilní asistenti, ktorí v prípade potreby navštívia obyvateľov u nich doma. A prečo je vlastne dôležité sa sčítať? Aj váš klik totiž môže prispieť k tomu, či budeme mať nové cesty, kde a ako budú naše deti študovať, a či budú mať naši rodičia adekvátnu sociálnu a zdravotnú starostlivosť. Na to, aby sme zmenili Slovensko k lepšiemu, potrebujeme každý klik. 

Zdroj: www.scitanie.sk

Author

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *