SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Tri kroky k jednoduchej obsluhe Balíkoboxu

Poslať balík, zaplatiť šek, SIPO, poštový poukaz, ale aj faktúru, ktorá ma QR kód, môžete od októbra už aj zo Zálesia. O tom, že záleský BalíkoBOX Slovenskej pošty funguje, sme informovali už v predošlých číslach novín. Tento raz vám prinášame stručný manuál na jeho obsluhu v troch jednoduchých krokoch. Navyše, ako avizoval obecný úrad, seniorom zabezpečia individuálnu inštruktáž.

Všetci, ktorí sa chcú vyhnúť dlhým radom na pošte či cestovaniu, a potrebujú využiť služby Slovenskej pošty, tak môžu urobiť hneď vedľa kultúrneho domu. Minulý rok tam osadili tzv. BalíkoBOX, ktorý šetrí voľný čas, ale je aj nástrojom, ako sa vyhnúť frekventovaným miestam s vysokou koncentráciou ľudí. V konečnom dôsledku tak možno chrániť svoje zdravie a vyhnúť sa potenciálnej nákaze novým koronavírusom.

Ako teda BalíkoBOX funguje?
Krok prvý: Na dotykovej obrazovke zariadenia si vyberte z ponuky služieb, napr. Vyzdvihnúť zásielku, Podať zásielku, Platiť poštový poukaz, Zaplatiť SIPO alebo Zaplatiť ePoukaz/Zaplatiť faktúru s PAY by Square kódom.
Krok druhý: Ak ste si z ponuky služieb zvolili napríklad možnosť Platiť poštový poukaz, priložte poukaz ku skenovaciemu zariadeniu nižšie a nasnímajte čiarový kód.
Krok tretí: BalíkoBOX vás vyzve k úhrade. Vložte vašu bankomatovú kartu do zariadenia a vyťukajte na klávesnici PIN kód. Na zariadení sa zobrazí informácia o tom, že váš poukaz bol zaplatený.

Seniori si môžu dohodnúť individuálne školenie
Obecný úrad plánoval organizovať spoločné školenie pre seniorov, ale vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu od tohto kroku upustil. „Hľadali sme v obci dobrovoľníka, ktorý bude ochotný zaškoliť seniorov, ktorí majú problém s ovládaním moderných zariadení, a urobiť inštruktáž aj pre jednotlivcov,“ vysvetlil starosta Zálesia Marián Perger s tým, že oslovil viacerých mladých ľudí z obce, medzi ktorými našli dobrovoľníka. Seniori sa môžu prihlásiť na obecnom úrade a dohodnúť si individuálnu inštruktáž. „Použitie tohto zariadenia je približne rovnako jednoduché ako práca s bankomatom. Seniori sa preto nemusia obávať zložitej obsluhy,“ dodal Perger. 

Henrieta Mihalková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *